Tooley Street

Location: London Bridge
Date: 2020
Status: Permanent
Client: Team London Bridge

In 2018 the London Festival of Architecture and Team London Bridge ran a competition for a design to help people to orientate themselves near London Bridge, particularly on arrival at London Bridge station.






Winner


‘The Tooley Street Triangle” by Charles Holland Architects

You are Here by Charles Holland Architects. © Jim Stephenson & Luke Hayes 2020

The Tooley Street Triangle is conceived as a map come to life, helping peoplewho use London Bridge to navigate their way around the area, and transforming an overlooked piece of pavement into a local landmark and meeting point. It has three elements: a scale map of the area around London Bridge printed onto the pavement, complete with street names and major landmarks, a giant signpost with local directions and information on it, and a bench for passers-by to take a breather. The Tooley Street Triangle also draws people from the busier main roads and signposts quieter routes with cleaner air, away from noise and pollution.

You are Here by Charles Holland Architects. © Jim Stephenson & Luke Hayes 2020

The Tooley Street Triangle forms part of the Borough Business Low Emission Neighbourhood which was supported by the Mayor of London. Other improvements delivered locally include new zero emission deliveries and freight consolidation, innovative and beautiful greening installations, and a number of clear air routes that take pedestrians to their destination along quieter routes, including one to Guy’s Hospital, which reduces pollution exposure by around 50%.

More Competitions.

© 2024 New London Architecture unless otherwise stated.   |   Privacy Policy   |   Account   |   Site: ATGS